Biffstroganoff

Ingredienser: 

500 g strimlat nötkött (innanlår, nötbog)

1 st gul lök

200 g champinjoner

ca 2 msk smör

1 tsk salt

1 krm malen svartpeppar

1 tsk paprikapulver

4 msk tomatpuré

2 tsk ljus fransk senap t.ex dijon

2.5 dl grädde

1 msk kalvfond

Tillagning: 

Skär köttet i 2 cm breda strimlor.

Hacka löken och lägg i kastrull tillsammans med köttet.

Krydda med salt, peppar och paprikapulver. 

Täck med vatten tillsätt kalvfond och låt koka i ca 1 h eller tills köttet är mjukt.

Skär champinjonerna i skivor och stek dem.

Tillsätt tomatpuré och senap i kastrullen där nästan allt vatten nu är borta.

Häll på grädden och tillsätt mer kalvfond om det behövs.

Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.

Smaka av med salt.