Blåbärspaj

Ingredienser: 

Fyllning

250g blåbär (mellan pajform)

1 msk potatismjöl

3 msk socker

 

Smuldeg vanlig

100g smör

2 dl vetemjöl

1/2 dl socker

 

Smuldeg med havregryn

1,5 dl Vetemjöl                  

1,5 dl Havregryn                                       

2 msk Strösocker                                     

100g smör

Tillagning: 

Värm ugnen till 200°C.

Skölj och rensa bären eller ta frysta från frysen.

Lägg bären i botten av en ugnsäker form. (250g bär räcker till en mindre pajform, före en vanlig pajform dubbla receptet)

Strö över potatismjölet och rör runt. Strö över sockret.

Välj vilken smuldeg du vill ha nedan finns två olika.

 

Smuldeg vanlig 

Smält smöret i en kastrull och rör ner socker och mjöl.

Rör tills det blivit en deg. Låt svalna något.

Smula degen över blåbären och ställ in i ugnen.

Grädda pajen 15-20 minuter tills smulet börjat få lite färg. 

Servera med vaniljglass. 

 

Smuldeg med havregryn

Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, mjöl och havregryn. 

Rör tills det blivit en deg. Låt svalna något. 

Smula degen över blåbären och ställ in i ugnen. 

Grädda pajen 15-20 minuter tills smulet börjat få lite färg. 

Servera med vaniljglass.