Cheese cake med hallontopping

Ingredienser: 

Botten:
150g digistivekex
75 gsmör

Fyllning
2.5dl vispgrädde
300g cream cheese

0.5 dl socker

3 gelantinblad

1 vaniljstång

 

Topping:

2 gelantingblad

1 paket frysta hallon

socker

Tillagning: 

Smältsmöret till botten och blanda med kexen. Tryck ut i en form med löstagbar botten. Ställ kallt i 30 min medan du gör fyllningen. Värm 0.5 dl grädde med vanilj och vaniljstången, EJ koka. Låt svalna lite. Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 min. Vispa resterande grädden fluffig. Vispa samman socker och cream cheese till en slät smet i en annan bunken. Lägg i gelantinbladen i den lite jumna grädden och vaniljen, rör om väl så det smälter. Blanda sedan samman grädden och cream cheese till en jämn smet.  Rör ner det smälta gelantinet i ostsochgräddsmeten. Blanda väl. 

 

Häll smeten i formen och släta ut. 

Ställ kallt i minst 3h helst över natten.

 

Lägg gelantinbladen i kallt vatten minst 5 min. Värm bären och ev socker tills de smällt. Krama ur gelantinet och låt det smälta ner i pannan. Häll försiktigt ovanpå den stelnade fyllningen. Låt stå svalt i minst 3h.