Chocolate chip cookie i gjutjärnspanna

Ingredienser: 

200 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2 dl farinsocker

1 ägg

5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

185g hackad mörk choklad

200g hackad mjölkchoklad

 

 

Tillagning: 

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en stekpanna i gjutjärn, ca 25 cm i diameter.

Vispa smör, socker och farinsocker poröst och rör i ägget. 
Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt.

Rör ner i smeten och blanda till en slät deg.

Tillsätt chokladen.

Tryck ut degen i stekpannan.

Grädda i ugnen i ca 40 minuter.

Låt inte kakan stå inne för länge för den fortsätter att gräddas en stund sedan den har tagits ut ur ugnen.

Låt svalna på galler. Kakan kan serveras varm eller kall.

Skär den i skivor och servera den som den är eller med en kula vaniljglass.