Chocolate & Raspberry cheesecake

Ingredienser: 

Chokladbotten

60 g smör

200 g choklad

6 separerade ägg

225 g socker

1/4 tsk salt

1 krm vanilj extaxt

 

Ostkaka

300 g hallon

1 dl socker

saften av 1 citron

6 st gelantin blad

250g färskost naturell

3 dl vispad grädde tillsammans med 1 dl socker

Tillagning: 

Chokladbotten

Smält smör och choklad i en skål i en kastrull med varmt vatten. Smöra en form. Vispa samman hälften av sockret med 6 äggulor och vaniljen i minst fem minuter. Vispa resten av sockret tillsammans med äggvitorna ca tre minuter. Blanda ihop äggvitsröran med äggulsröran i tre omgånger försiktigt! Tillsätt den avsvalnade chokladen i röran. Häll ut smeten i formen och baka på 180 grader i 40-45 min. När kakan är klar så är den spräckt på toppen men så ska det vara. Du kan göra den i vattenbad men då får den en helt annan konsistens.

 

Ostkaka

Sätt bär, socker, citronsaft  i en kastrull. Koka på svag värme i 30 min. Sila sedan röran i en bunke och blanda i citron gelantinet. Låt svalna tills det är halvstyvt. Häll i philladelphia och tillsätt den avkylda halvstyfa gelen. Vispa ihop till en jämn smet. Vänd i grädden/sockret och rör om. Bred ut blandningen på chokladbottnen. Sätt i kylen minst fem timmar.