
Friterad kyckling
600 g kycklinglårfilé
2 dl rismjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,5 dl vatten
1 äggvita
2 dl neutral rapsolja, till stekning
Sötsur sås:
4 msk socker
4 msk ketchup
4 msk äppelcidervinäger
2,5 dl vatten
1.5 tsk soja, Kikkoman
1 tsk salt
2.5 tsk potatismjöl utrört i vatten
Blanda alla ingredienser utom potatismjölet i en kastrull.
Koka upp och rör så att allt blandar sig.
Ta kastrullen från plattan och blanda i lite potatismjöl utrört i vatten. Såsen ska inte koka mer utan bara bli varm.
Skär kycklingen i ca 2x3 cm bitar.
Blanda rismjöl, bakpulver, salt och vatten till en jämn smet.
Vispa äggvitan till skum och vänd ner i smeten.
Blanda ner kycklingbitarna i smeten.
Hetta upp en djup stekpanna med ca 3 cm olja i botten.
Oljan ska vara 180 grader, om man lägger i en bit bröd ska den bli gyllene och frasig på en minut.
Stek kycklingbitarna i oljan, lite i taget så oljan inte kyls ner, då kokar kycklingen istället för att stekas.
Låt kycklingen bli gyllene och frasig, lägg sedan på dubbelvikt hushållspapper att rinna av.