Granola med kakao och hallon a lá Paulúns

Ingredienser: 

7 dl havregryn

3 dl dinkelgryn

1 dl riven kokos

1/2 dl honung

1 dl rapsolja

1,5 dl äppeljuice

3 msk kakao

 

1 dl torkade dadlar

1 dl torkade hallon

Tillagning: 

Värm ugnen till 150 grader varmluft (175 grader vanlig ugn)

Blanda gryn och kokos i en bunke.

Ta fram en liten kastrull och häll i olja, äppeljuice och vatten.

Värm på svagvärme tills ljummet så det blandar sig bättre. (Obs får ej bli hett)

Häll blandningen i bunken över grynen och rör om så det blandar sig väl.

Dela sedan på röran i två bunkar. 

Tillsätt kakaon i den ena bunken och rör om så kakaon fastnar väl på allt.

Vänd sedan tillbaka kakaoblandingen till den oblandade röran och rör om försiktigt tills du fått en fin blandning.

Bred sedan ut jämnt på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min. Rör om med 10 minuters mellanrum. 

Tag ut och låt svalna på plåten så det crunchar till sig.

Väl svalnat blanda i torkade dadlar och torkade hallon. 

Njut!