
Halloumi med rostade grönsaker
Ingredienser:
750 g potatis
4 - 5 morötter
3 rödlökar
400 g halloumiost
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt (gärna gourmetsalt)
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
sallad
Sås
1/2 dl ajvar relish
1 dl lätt crème fraiche
Tillagning:
Sätt ugnen på 225°C.
Tvätta potatisen och skär den i klyftor.
Skala och skär morötterna i bitar.
Skala och skär löken i klyftor.
Lägg potatisen, morötterna och löken på ett bakplåtspapper i en långpanna.
Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Lägg osten bredvid grönsakerna och stek ytterligare ca 10 minuter.
Rör ihop olja, vinäger, vitlök, salt, peppar och timjan i en stor skål.
Lägg i salladen och de ugnsstekta grönsakerna och blanda runt.
Lägg på osten.
Servera med såsen.