Halloumi med rostade grönsaker

Ingredienser: 

750 g potatis

4 - 5 morötter

3 rödlökar

400 g halloumiost

2 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

1 pressad vitlöksklyfta

1 tsk salt (gärna gourmetsalt)

1 krm svartpeppar

1 tsk timjan

sallad

 

Sås

1/2 dl ajvar relish

1 dl lätt crème fraiche

Tillagning: 

Sätt ugnen på 225°C.
Tvätta potatisen och skär den i klyftor.

Skala och skär morötterna i bitar.

Skala och skär löken i klyftor.
Lägg potatisen, morötterna och löken på ett bakplåtspapper i en långpanna.

Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Lägg osten bredvid grönsakerna och stek ytterligare ca 10 minuter.
Rör ihop olja, vinäger, vitlök, salt, peppar och timjan i en stor skål.

Lägg i salladen och de ugnsstekta grönsakerna och blanda runt.

Lägg på osten.

Servera med såsen.