Kanel & Russin bagels

Ingredienser: 

370g vetemjöl
1 tsk salt
1½ msk kanel
2½ tsk torrjäst för matbröd
2½  dl varmt vatten
3 msk socker, uppdelat 
1½ dl russin

 

 

Tillagning: 

Blanda ihop mjöl, salt och kanel i en bunke.

I skålen till degmixern så rör ihop torrjästen, varmt vatten och två tsk socker. Låt stå i fem min.

Tillsätt mjölbladnigen och rörihop på låg hastighet i fem minuter, kör sedan lite fortare för att få en jämn och fin deg.

Ta bort bunken från mixern och knåda ner russinen för hand. Fördela dem jämt i degen.

Forma degen till en boll och lägg i en bunke, täck över och låt jäsa i ca 1 timme till dubbel storlek.

Ta upp degen på ett bakplåtspapper och knåda till den.

Dela upp degen i åtta delar och rulla ut i längder. Sätt ihop ändarna och forma en bagel. 

Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa i 20 min.

Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten i en stor kastrull med det resterande sockret. 

Kocka baglarna i omgånger 30 sekunder på var dera sida.

Lägg upp på bakplåtspappret igen och in i ugnen i 12 min. Vänd dem och grädda sedan 12 minuter till.

Låt svalna innan servering.