
Kärleksmums
200 gram smör
5 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Glasyr
75 gram smör
1/ 2 dl kaffe
4 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Ställ ugnen på 200 grader.
Ta fram en ugnslångpanna och klä med bakplåtspapper.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker så att det blir vitt & luftigt, blanda resten av de torra ingredienserna till kakan och sikta ner i smeten.
Tillsätt smör & mjölk under omrörning och rör till en jämn smet.
Häll smeten i långpanna och grädda i 20 – 25 minuter.
Under tiden gör du glasyren.
Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna tills du har en jämn smet.
Bred ut glasyren över kakan när den svalnat något.
Strö över kokos eller strössel och skär kakan i bitar.