Kassler med mjukost

Ingredienser: 

8 dl “halvtfärdig”-kokt pasta
300 gram kassler
Tomater
2 dl riven Ost

 

Ostsås
6 dl grädd-mjölk
150 gram mjukost med (en sådan på tub / ask )
1- 2 dl riven (lättsmält)ost
2-3 msk mjöl
salt och peppar

Tillagning: 

Ställ ugnen på 225 grader.
Finstrimla kasslern. Koka pastan i saltat vatten, tills den nästan är helt klar.
Under tiden gör du ostsåsen, låt gräddemjölken sjuda upp. Spara dock lite vätska till redningen.
Vispa ihop mjölet med vätskan, och häll i redningen i såsen och låt det sjuda upp igen, smaka av med salt och peppar. Vänd ner kasslern i såsen och låt det sjuda tillsammans till pastan är färdig. Ta bort kastrullen från plattan och häll i mjukost och ost, och häll även ner pastan i såsen och rör om tills det blandat sig.
Häll upp allt i en form och toppa med skivad tomat och riven ost.

Gratinera i cirka en kvart – tjugo minuter.
Eller tills gratängen fått en fin färg.