Köttfärspaj

Ingredienser: 

Pajdeg:
100 g kesella (1%)
ca 2 dl grahamsmjöl
1 ägg


Fyllning:
300 g köttfärs (10 %)
1 gul lök
1 purjolök
1 röd paprika
1 tomat
8 små champinjoner
2 morötter
100 g riven ost (10%)
1 dl mjölk
3 ägg

Tillagning: 

Blanda mjöl, kesella till en massa.

Tillsätt linfrön och ägget.

Låt vila i kylen 30-60 min.

Pensla formen med lite olja och tryck ut degen.

In i ugnen ca 10 minuter, 175 grader.

Fräs köttfärs, hacka alla grönsaker, förutom tomat och halva paprikan som ska vara till garnering, och stek tillsammans med köttfärs. Vispa ihop 2 ägg och blanda ner i köttfärsfyllningen, lägg sedan allt i pajformen. Lägg på tomatskivor och andra halvan av paprikan strimlad. Blanda mjölk, 1 ägg och riven ost i en skål, häll över pajen. Grädda i 20-30min, tills den är gyllenbrun och ser klar ut, på 200 grader.