Krämig kycklingpaj

ca 6 port
Ingredienser: 

Pajdegen
5 dl vetemjöl
250 gram tärnat smör
1 tsk salt
4 msk kallt vatten

 

Fyllningen

4 st kycklingfileer
5 dl creme fraiche 34%
1 tsk sambal oelek

200g färska champinjoner
1 röd paprika
2 st charlottenlökar
1/2 – 1 dl Sweet Chilisås
salt

peppar
2-3 msk Maizena
Riven gratängost
  

Tillagning: 

Sätt ugnen på 200 grader

 

Knåda ihop ingredienserna till degen i en bunke och platta ut i en stor tårtform eller en rektangulär ugnsform.

Ställ kallt medan du börjar med fyllningen.
Bryn kycklingen så att det inte finns någon rosa köttsaft kvar.

Skiva den färska svampen och stek vid sidan av. 

Hacka löken och paprikan och stek sedan den tillsammans med kycklingen. 

Tillsätt den stekta svampen och rör i creme fraichen, chilisåsen och sambal oelek.

Smaka av med salt  och peppar. Koka upp med ett par tre msk maizena. Låt sjuda i 10 – 15 minuter

Håla och botten av pajskalet och förgrädda i ugnen i 10 min.

Ta ut och fyll upp pajskalet och strö över den rivna osten.

Grädda sedan i ugnen i ca 20-30 min till osten fått fin färg.