Krämig pastagratäng med fläskfilé

Ingredienser: 

250 g pasta (jag tog snäckor)

1 fläskfilé ca 500 g

grillkrydda

½ purjolök

1 röd paprika

1 burk hela champinjoner

2 vitlöksklyftor

2 dl creme fraiche

2 dl matlagningsgrädde

2 msk kalvfond

1 tsk sambal oelek

salt, peppar

ca 2 dl riven ost

Tillagning: 

Koka pastan al´dente.

Putsa och skiva fläskfilén ganska tunt.

Krydda med grillkrydda och stek.

Ta upp köttet och stek hackad purjo och tärnad paprika lite lätt.

Tillsätt champinjoner, riven vitlök, creme fraiche, grädde och kalvfond.

Låt det koka upp och smaka av med sambal, salt och peppar.

Lägg tillbaka köttet och blanda sedan med pastan och häll allt i ugnsform och strö över ost.

Gratinera i 225 grader i ca 20 min. Servera med sallad.