Krämig rotfruktssoppa

8-10 port
Ingredienser: 

kålrot ca 700 g
3-4 morötter ca 500 g
rotselleri ca 400 g
sötpotatis ca 600 g
1,4 l vatten
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 buljongtärning, kött eller grönsak
5 dl Oatly iMat
1-2 tsk Sambal Oelek
1 kruka oregano eller citronmeliss

Tillagning: 

Skala och rensa rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en stor gryta och tillsätt vatten, salt, vitpeppar och buljongtärning. Koka upp under lock och låt koka tills rotfrukterna är mjuka.

Ta av från värmen. Tillsätt iMat, Sambal Oelek och oregano eller citronmeliss. Spara några kvistar till garnering. Mixa i grytan med stavmixer till en slät soppa. För en tunnare soppa tillsätt lite vatten eller Oatly Havredryck.

Servera med hårdkokta ägg i halvor och ostsmörgåsar, helst av något gott och syrligt fullkornsbröd.