
Kycklingpaj
Ingredienser:
3 kyckling filér
1 gul lök
1 paprika
1 vitlöksklyfta
5 st färska champinjoner
Deg:
75g smör
2 dl vetemjöl
3/4 kvarg
2 msk vatten
Fyllning:
3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2msk johnyssenap
1 dl riven västerbottenost
1/2 dl torkad dragon
1/2 tsk salt
peppar
Ost till garnering
Tillagning:
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa.
Tillsätt kvarg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
Stek kyckling, fräs svampen och paprikan.
Stek löken.
Rör ihop allt och lägg i pajskalet.
Häll över röran och grädda i ugn 200 grader 35 min.