Kycklingpaj

Ingredienser: 

3 kyckling filér
1 gul lök
1 paprika
1 vitlöksklyfta
5 st färska champinjoner

 

Deg:

75g smör
2 dl vetemjöl
3/4 kvarg
2 msk vatten
 

Fyllning:

3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2msk johnyssenap
1 dl riven västerbottenost
1/2 dl torkad dragon
1/2 tsk salt
peppar

Ost till garnering

Tillagning: 

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa.

Tillsätt kvarg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.

Stek kyckling, fräs svampen och paprikan.

Stek löken.

Rör ihop allt och lägg i pajskalet.

Häll över röran och grädda i ugn 200 grader 35 min.