Kycklingsoppa med sparris och champinjon

Ingredienser: 

3 kycklingbröstfiléer (ca 800 g)
300 g färska champinjoner
250 g färsk grön sparris
1 gul lök
1 gul paprika
2-3 vitlöksklyftor
1 kruka färsk basilika
3-4 dl vatten
2 kycklignbuljongtärningar
1/2 - 1 tsk riven färsk ingefära
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
5 dl grädde
1-2 msk potatismjöl
olivolja till stekning

Tillagning: 

Ta bort den nedersta delen samt toppen på sparrisarna. Skär sparrisarna i centimeterlånga bitar.  Lägg sparrisbitarna i lättsaltat vatten, koka upp och låt sjuda tills sparrisen är mjuk, cirka 10 minuter. Prova med sticka.  Sila av sparrisen och ställ den åt sidan.

Skär kycklingfiléerna i 2 centimeter stora tärningar. Bryn kycklingen i olivolja. Låt kycklingen rinna av på hushållspapper. Ansa champinjonerna och ta bort stammar och skinn. Skiva champinjonerna tunt. Fräs champinjonerna i olivolja någon minut så de får lite färg. Låt champinjonerna rinna av på hushållspapper.
Skala och strimla löken. Ansa vitlöken och tryck till den med bredsidan av en kniv. Ta bort kärnhuset på paprikan och strimla den. Fräs löken, vitlöken och paprikan i olivolja under omrörning så de blir mjuka utan att få färg. Lägg över i en gryta.

Hacka basilikan grovt och lägg i grytan, spara några toppar till garnering.
Riv ingefäran direkt ner i grytan, tillsätt vatten, salt, vitpeppar och buljongtärningar.
Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter under lock. Tag av från värmen och mixa med stavmixer direkt i grytan tills allt är sammanmixat. Det ska bli en slät sky utan bitar.

Tillsätt sparrisen, kycklingen, champinjonerna och grädden. Rör om väl och låt det hela få ett snabbt uppkok.Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och tillsätt i grytan under omrörning. Blir soppan för tjock späd med lite mjölk eller grädde.
Servera med ett syrligt fullkornsbröd och en god ost.