Lätta kanelbullar

24 st
Ingredienser: 

Deg:

25 g jäst för söta degar
25 g smör
2½ dl mellanmjölk, ev. låglaktos
125 g kesella lätt
¾ dl råsocker
1 krm salt
½–1 tsk stött kardemumma
ca 7 dl vetemjöl

Fyllning:
3 msk lättmargarin
2 msk råsocker
1½ tsk kanel

Pensling:
½ uppvispat ägg

 

Garnering:
1 msk pärlsocker

Tillagning: 

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och blanda med mjölk och kesella.

Värm till 37º och häll blandningen över jästen och rör om så att den löser sig.

Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet.

Arbeta till en smidig deg som får jäsa övertäckt i 30 min.

Ta upp degen på mjölat bord och dela i två delar.

Kavla ut varje del till en rektangel, ca 30×40 cm.

Bred på margarin och strö socker och kanel jämnt över degen.

Rulla ihop på längden och skär i 12 bitar.

Ställ varje bit i pappersformar eller på bakpapper och låt jäsa ca 30 min under duk.

Sätt ugnen på 250º. Pensla bullarna med ägg, strö över pärlsocker och grädda ca 7 min.

Låt svalna på galler.