Mammas Gobullar i långpanna

Ingredienser: 

Degen

150g smält margarin

2 dl mjölk

70g jäst

1/2 dl strösocker

1 tsk kardemumma

1/2 tsk salt

2 ägg

1 liter mjöl

 

Fyllning 1.

5 dl marsan kräm (5 dl mjölk + 7,5msk vaniljpulver)

 

Fyllning 2 

100g smör

1 1/2 dl farinströsocker

1 msk ljus sirap

 

Glasyr

2 dl florsocker

1 tsk vatten

Tillagning: 

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Smält margarinet

3. Smula jästen i en bunke.

4. Lös upp jästen med mjölk och margarinblandningen. 

5. Rör i ägg, socker,  kardemumma, salt och mjöl.

6. Jäs i 15 min.

7. Rör samman smör, farinsocker och sirap kallt.

8. Dela degen i hälften.

9. Kavla ena halvan så att den får plats i en långpanna och bred ut fyllning 1. 

10. Den andra kavlar jag ut tunt och långt och bred ut fyllning 2.

11. Rulla ihop och dela i bitar (5x7 st) och lägg ut på den undre halvan.

12. Grädda i 15 min

13. Servera med glasyr.

 

Obs! Om de ska frysas, frys utan glasyr.