Mascarpone-pasta med svamp

Ingredienser: 

400 g pasta

500 g shitake, portabella, trattkantareller eller kastanjechampinjoner

3 schalottenlökar

3 vitlöksklyftor

1 dl torrt vitt vin

1 tärning svampbuljong

150g mascarpone

Ett knippe sparris

2 msk olivolja

1/2 tsk salt

1 krm nymalen svartpeppar

Tillagning: 

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Skala och hacka sparrisen.

Lägg i kastrull och koka tills den är mjuk.

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.

Skär svamparna i bitar.

Fräs tills vätskan från svampen kokat bort.

Ta upp och lägg åt sidan.

Stek vitlök och schalottenlöken.

Häll i vinet och låt koka tills cirka hälften återstår.

Tillsätt fond och 1 dl vatten.

Lägg i den mjuka sparrisen och låt småkoka några minuter.

Rör ner mascarponen och svampen peppra lite lätt.

Blanda pastan med såsen och strö över lite persilja och servera.