
Mascarpone-pasta med svamp
400 g pasta
500 g shitake, portabella, trattkantareller eller kastanjechampinjoner
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 dl torrt vitt vin
1 tärning svampbuljong
150g mascarpone
Ett knippe sparris
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Skala och hacka sparrisen.
Lägg i kastrull och koka tills den är mjuk.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
Skär svamparna i bitar.
Fräs tills vätskan från svampen kokat bort.
Ta upp och lägg åt sidan.
Stek vitlök och schalottenlöken.
Häll i vinet och låt koka tills cirka hälften återstår.
Tillsätt fond och 1 dl vatten.
Lägg i den mjuka sparrisen och låt småkoka några minuter.
Rör ner mascarponen och svampen peppra lite lätt.
Blanda pastan med såsen och strö över lite persilja och servera.