Oxfilépasta

Ingredienser: 

500g oxfilé

500g Rigatoni pasta

250g färska champinjoner (ca 10 st)

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 dl rödvin

2 msk oxfond

1-2 tsk malen svartpeppar

5 dl matlagningsgrädde eller vanlig grädde

Smör till stekning

 

Flingsalt och persilja till garnering

Tillagning: 

Finhacka lök och pressa vitlök i en stekpanna. Bryn tills den blir mjuk utan att få färg. 

Tillsätt vinet och låt sjuda tills vätskan reducerats till hälften. 

Börja koka pastan och sätt den i en stor kastrull. 

Medans hacka svampen och stek med smör i en annan stekpanna.

Häll i grädden och svampen i lök och vinblandingen och smaksätt med oxfond, salt och peppar. Låt sjuda tillsammans i ca 7 min.

Smaka av och tillsätt eventuellt mer peppar.

Skär oxfile i mindre bitar och i smör. Lägg sedan oxfilén tillsammans med löken och svampsåsen.

Häll av pastan och blanda ihop med oxfilén och såsen.

Toppa med lite flingsalt och persilja.