Parmalindad kyckling med rotsakspuré

4 port
Ingredienser: 

4 kycklingbröstfiléer

4 st parma/prescuitto skivor

200g färskost med soltorkade tomater eller paprika



Rotsakspuré
400 g palsternacka
400 g fast potatis
200 g morot
4 dl grädde
2 tsk salt

 

Sås:

2,5 dl matlagningsgrädde

1/2 burk soltorkade tomater

1/2 grönsaksbuljongtärning

Maizenaredning

salt & peppar

Tillagning: 

Skala rotfrukterna och skär dem i bitar.
Lägg dem tillsammans med grädden och salt i en kastrull.

Låt sjuda under lock tills rotfrukterna mjuknat, prova med sticka.

Mixa till en puré med en stavmixer. Skär kycklingfiléerna i breda skivor.

 

Skär upp ett snitt i filérna så det blir så breda som möjligt.

Lägg en sträng av färskosten i mitten och rulla sedan ihop.

Fäst en parmaskiva runt filérna och lägg i ugnssäker form.
Sätt in i mitten av ugnen 15-20 minuter, tills kycklingen är klar innuti.

 

Rör ihop alla ingredienser till såsen och tillsätt maizena för att få den lagom tjock, låt sjuda.

 

Lägg upp purén och kycklingfiléerna garnera med finhackade persilja.