Pasta carbonara

Ingredienser: 

500g spagetti

600g kokt skinka,kassler eller bacon

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1.5 dl riven ost (helst parmensan)

2 dl matlagningsgrädde

4 st ägg

1/2 tsk salt

svartpeppar efter smak

Tillagning: 

Koka pastan tills den är klar och häll av vattnet.

Strimla skinkan i tunna strimmlor.

Bryn löken och vitlöken i en stekpanna.

Tillsätt den strimlade skinkan och bryn tills den fått lite färg.

Rör ihop ägg, grädde, ost, salt och peppar i en skål till en jämn röra.

Tillsätt skinkan och löken i pastagrytan och häll sedan över äggröran.

Rör hastigt ihop så såsen fördelar sig jämnt. Fortsätt röra en stund till såsen tjocknat ihop. 

Viktigt att pastan och skinkan är varm så äggen tjocknar. 

Krydda med peppar efter smak.

 

Bild från Jennys matblog