Pasta med sparris, karrè och pinjenötter

Ingredienser: 

500 g pasta av valfri sort

250 g grön sparris

4 skivor fläskkarrè

60 g pinjenötter

2 st scharlottenlökar

1 st vitlöksklyfta

2 dl riven prästost eller parmesanost

olivolja

peppar och salt
 

KajP grillolja till marinering av köttet, marinera gärna ett dygn innan.

Tillagning: 

Koka pastan. 

Hacka scharlottenlök fint och lägg i en stekpanna tillsammans med lite olja.

Pressa i vitlöken och låt stekas tillsammans med scharlottenlöken tills den blir glansig ska ej få färg. 

Skär köttet i medelstora bitar och lägg i pannan. 

Salta och peppra efter smak. 

Stek på medelhögvärme tills köttet är genomstekt. 

Ställ åt sidan med lock.

Skala sparrisens nedre del och skär sedan av dem i tre delar.

Stek i en egen stekpanna med lite olivolja tills de mjuknar ca 5-8 min.

Tillsätt pinjenötterna och stek 3 min till. 

Rör sedan ihop kött, pasta, sparris och pinjenötter i samma kastrull.

Tillsätt osten och rör om väl. 

Servera och njut.