
Pasta med sparris, karrè och pinjenötter
500 g pasta av valfri sort
250 g grön sparris
4 skivor fläskkarrè
60 g pinjenötter
2 st scharlottenlökar
1 st vitlöksklyfta
2 dl riven prästost eller parmesanost
olivolja
peppar och salt
KajP grillolja till marinering av köttet, marinera gärna ett dygn innan.
Koka pastan.
Hacka scharlottenlök fint och lägg i en stekpanna tillsammans med lite olja.
Pressa i vitlöken och låt stekas tillsammans med scharlottenlöken tills den blir glansig ska ej få färg.
Skär köttet i medelstora bitar och lägg i pannan.
Salta och peppra efter smak.
Stek på medelhögvärme tills köttet är genomstekt.
Ställ åt sidan med lock.
Skala sparrisens nedre del och skär sedan av dem i tre delar.
Stek i en egen stekpanna med lite olivolja tills de mjuknar ca 5-8 min.
Tillsätt pinjenötterna och stek 3 min till.
Rör sedan ihop kött, pasta, sparris och pinjenötter i samma kastrull.
Tillsätt osten och rör om väl.
Servera och njut.