Pastagratäng Paprigano

Ingredienser: 

280 g penne pasta
1 1/2 msk grönsaksfond
1 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
1 zucchini
250 g champinjoner
1 stor/2 små röda paprikor
salt, svartpeppar

 

Gratängsås:

1 dl mjölk
2 1/2 tsk torkad oregano
1 msk chilisås
1/2 krm chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpurè
1/2 krm cayennepeppar
3/4 dl chunky salsa, ekologisk
1 burk (200 g) crème fraiche, 34%
2 dl riven västerbottensost

Tillagning: 

Skala och hacka den gula löken.

Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt.

Stek löken och Skiva zucchinin och koka den.

Champinjonerna ansas och skivas.

Paprikan strimlas. Fräs tills allt är mjukt. Salta och peppra.

Vispa ihop alla ingredienser till gratängsåsen och blanda ner i traktörpannan.

Låt småkoka under lock tills pastan är färdigkokt.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen men tillsätt grönsaksfond i kokvattnet.

Rör ner crème fraichen i gratängsåsen och blanda sedan allt med den kokta pastan.

Smaka av med ev. mer salt och svartpeppar.

Smörj en ugnsfast gratängform och häll i pastablandningen.

Strö över den rivna västerbottensosten och gratinera i mitten av ugnen 225 grader ca. 10 minuter tills osten smält och ytan är gyllene.