Peter's födelsedagstårta (Chokladtårta)

Ingredienser: 

150 g smör 
150 g mörk choklad 
4 st ägg 
2 dl socker 
1 tsk vanilj 
0.25 tsk salt 
2 dl vetemjöl 

 

Garnering
150 g mörk choklad
1 msk smör

Tillagning: 

Smält ihop 150 g smör och 150 g mörk choklad (jag tog Marabous mörka) och låt smeten svalna.


Vispa 4 ägg, 2 dl socker, 1 tsk vanilj och 1/4 tsk salt så att det blir riktigt pösigt.
Rör försiktigt ner chokladsmöret samt 2 dl vetemjöl.

Häll i en 24 cm smord och bröad form gärna med löstagbar kant.

Grädda 25 min (inte mer!) i 175 graders ugnsvärme.

Smält 150 g mörk choklad och tillsätt 1 msk smör. Se till att det inte blir för varm.

Bred ut glasyren på kakan, det ska täcka hela kakan även kanterna. Man kan dra mönster i chokladen eller droppa hur man vill.