Raw Brownies med chokladtäcke

8 st
Ingredienser: 

2 dl valnötter
2 dl dadlar
1 dl kakao
1 dl mandlar
1 nypa havssalt

Chokladtäcke
1 dl kokosolja
1 dl kakao
1/2 dl agavesirap
1 nypa himalayasalt
1/2 tsk vaniljsocker

Tillagning: 

1. Pulsera valnötterna i en matberedare till mjöl. Tillsätt salt och kakao och fortsätt mixa tills allt är väl blandat.

2.Tillsätt några dadlar i taget medan matberedaren fortsätter att mixa, tills blandningen får en kletig och något smulig konsistens. Häll i fler dadlar om smeten inte är tillräckligt kletig.

3. För över smeten till en skål och rör ner hackade mandlar. Täck botten av en ungsform med bakplåtspapper och pressa ner smeten ordentligt.

4. Smält kokosoljan över lågvärme i en kastrull och blanda sedan oljan tillsammans med resterande ingredienser till chokladtäcket i en bunke.

Rör om till en jämn smet och bred ett jämnt lager över browniesmeten.

Ställ in i frysen i ca 1 timme så att ingredienserna sätter sig och chokladtäcket stelnar.

5. Ta ut ur frysen, skär 8 bitar med en vass något varm kniv och servera.