Alla recept med kyckling

4 st
Ingredienser

4 st sötpotatis(ar)
2 st kycklingfilé(er)
1 dl kikärtor, kokta
2 dl crème fraiche
1 påse färsk bladspenat, en näve

 

extra tillägg i röran om man vill

1 gul lök

1 paprika

 

Tillagning

Rosta kikärtorna och ugnsbaka potatisen:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär potatisen mitt itu på längden.
3. Blanda olja med salt och svartpeppar efter smak.
4. Pensla potatisarna med oljan, även skalet.
5. Skölj kikärtorna med kallt vatten och häll sedan på en plåt med bakplåtspapper.
6. Ringla över olja över kikärtorna och strö över paprikapulver (fungerar även med chilipulver om man har det hemma).
7. Rosta kikärtorna tillsammans med potatishalvorna i ca. 25 - 30 minuter.

 

Kycklingröran:

1. Skär kycklingen i små bitar.
2. Stek sedan på medelhög värme tills den är genomstekt.
3. Blanda créme fraiche, salt och svartpeppar i en bunke.
4. Blanda ner den stekta kycklingen i bunken och tillsätt spenaten.

Ev. hacka och stek löken samt paprikan, rör ner i kycklingröran.

 

Garnering:

1. Gröp ur mitten av potatishalvorna och tillsätt kycklingröran.
2. Toppa med de rostade kikärtorna och lite hackad spenat.

4 burgare
Ingredienser

4 st hamburgebröd (Max egna är godast)

2 st kyckling filéer

4 blad crisp sallad

1 röd lök

1 grönt äpple

Vitlökssmör

 

Marinad, KajP honung brukar jag använda.

Vitlöksdressing eller aioli på tub

 

Tillagning

Skär kycklingen i fyra tunna skivor och lägg i marinad, om den får ligga en dag blir den extra god men snabbmarinad på en timme går bra med.
Stek kycklingen på medelvärme tills helt genomstekt.
Skiva löken och bryn tillsammans med lite smör tills helt mjuk.
Häll på en deceliter vatten och låt koka bort. Ställ åt sidan.
Bred vitlökssmör på hamburgebröden och stek sedan på medelvärme.
Servera genast med sallad, skivat äpple och vitlöksdressing.

6 port
Ingredienser

500 g pasta
4st kycklingfiléer
2,5 dl crèam fraiché
1 liten burk soltorkade tomater
I paket crèam bonjour soltorkadtomat
Färsk babyspenat
Salt, peppar, krydda efter smak

Tillagning

Sätt på vatten och koka pastan.
Skiva kycklingen i tunna skivor
Stek och krydda kycklingen efter smak.
Lägg soltorkade tomater och crèam fraiche i en skål. Mixa med stavmixer till en fin röra. Rör därefter ner crèam bonjour i röran.
Blanda röran med den varma färdigkokta pastan. Rör ner kyckling och babyspenat. 
Servera och njut :)

Ingredienser

600 g  kycklinglårfilé

2 dl  rismjöl

1 tsk  bakpulver

0,5 tsk  salt

1,5 dl  vatten

1  äggvita

2 dl  neutral rapsolja, till stekning

 

Sötsur sås:
4 msk socker

4 msk ketchup

4 msk äppelcidervinäger

2,5 dl vatten

1.5 tsk soja, Kikkoman

1 tsk salt

2.5 tsk potatismjöl utrört i vatten

Tillagning

Blanda alla ingredienser utom potatismjölet i en kastrull.

Koka upp och rör så att allt blandar sig.

Ta kastrullen från plattan och blanda i lite potatismjöl utrört i vatten. Såsen ska inte koka mer utan bara bli varm.

 

Skär kycklingen i ca 2x3 cm bitar.

Blanda rismjöl, bakpulver, salt och vatten till en jämn smet.

Vispa äggvitan till skum och vänd ner i smeten.

Blanda ner kycklingbitarna i smeten.

Hetta upp en djup stekpanna med ca 3 cm olja i botten.

Oljan ska vara 180 grader, om man lägger i en bit bröd ska den bli gyllene och frasig på en minut.

Stek kycklingbitarna i oljan, lite i taget så oljan inte kyls ner, då kokar kycklingen istället för att stekas.

Låt kycklingen bli gyllene och frasig, lägg sedan på dubbelvikt hushållspapper att rinna av.

Ingredienser

2 grillade kycklingar
3 bananer
5-10 Champinjoner
5 dl matlagningsgrädde

1 dl mjölk
1 dl chilisås

1 msk maizena redning ljus

Salt och peppar efter smak.
Jordnötter

Tillagning

Rensa kycklingen, lägg i form.

Skiva bananer över och blanda i stekta champinjoner.

Strö över jordnötter.
Värm matlagningsgrädden och mjölken i en kastrull, tillsätt chilisåsen samt maizena.

Salta och peppra efter smak, låt sjuda tills den tjocknar. 

Brev över kycklingen.

In i ugn 20-30 min 200 grader.

Ingredienser

3 kyckling filér
1 gul lök
1 paprika
1 vitlöksklyfta
5 st färska champinjoner

 

Deg:

75g smör
2 dl vetemjöl
3/4 kvarg
2 msk vatten
 

Fyllning:

3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2msk johnyssenap
1 dl riven västerbottenost
1/2 dl torkad dragon
1/2 tsk salt
peppar

Ost till garnering

Tillagning

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa.

Tillsätt kvarg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.

Stek kyckling, fräs svampen och paprikan.

Stek löken.

Rör ihop allt och lägg i pajskalet.

Häll över röran och grädda i ugn 200 grader 35 min.

Ingredienser

400 g kycklingfiléer

300 g champinjoner

Smör

2 1⁄2 dl matlagningsgrädde

1 st hönsbuljongtärning

2 msk senap

2 st pressade vitlöksklyftor

1 tsk timjan

2 krm svartpeppar

färsk persilja till garnering

Tillagning

Skär kyckling och svamp i bitar och fräs dem i smör.

Tillsätt grädde, buljong, senap och vitlök.

Låt koka ca 5 min.

Smaka av med timjan och svartpeppar.

Strö över persilja.

 

Servera med ris.

Ingredienser

750 g kycklingfilé
2 msk soja
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika

4 msk finhackad morot

2 skivade morötter

2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 vattenkastanjer

6 msk olivolja

Sötsur sås:

3 msk röd vinäger

1/2 tsk chilipulver

3 msk terriyakisås

3 dl grönsaksbuljon

Lite chiliflakes efter smak

2 tsk tomatpuré
2 msk olja
3 tsk potatismjöl utrört i lite vatten

Tillagning

Skär och hacka grönsakerna.

Dela kycklingfiléerna i tärningar.

Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök och lök. De ska inte ta färg.

Blanda ner kycklingen och bryn den på ytan.

I en annan kastrull bryn morötter, paprika och vatten kastanjer i olja.

Tillsätt buljongen kan behövas lite mer ska täcka grönsakerna.

Koka upp och tillsätt tomatpure, teriyaki, vinäger och kryddor.

Låt koka upp och häll sedan över kycklingen.
Låt grytan koka tills morötterna är mjuka. 

Red ihop såsen på slutet med potatismjöl och smaka av.

Servera med jasminris.

Ingredienser

250 gram kycklingfilé

3 dl ris, gärna basmatiris eller jasminris

2 st vitlöksklyftor

1-2 msk kinesisk soja

2 tsk strösocker

1/4 tsk vitpeppar

6 st körsbärstomater

1 knippe salladslök

250 gram gröna ärtor

3 st ägg, uppvispade

salt och peppar 

gurka, lime och japansk soja till servering 

Tillagning

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Koka ärtorna. 

Strimla kycklingen och hacka vitlöken fint.

Stek kycklingen och vitlök i en stekpanna/wokpanna i lite olja.

Rör ihop soja, socker och vitpeppar i en skål.

Tillsätt det kokta riset och sojaröran i kycklingen.

Blanda väl. Låt fräsa ihop några minuter.

Tillsätt kokta ärtor, strimlad salladslök och tomaterna.

Låt det bli varmt.

Hetta upp en stekpanna vid sidan om och stek dom uppvispade äggen i lite smör.

Salta och hacka sönder dom till småbitar.

Blanda äggen med det andra och servera med skivad gurka, lime och japansk soja.

4 port
Ingredienser

4 kycklingbröstfiléer

4 st parma/prescuitto skivor

200g färskost med soltorkade tomater eller paprika



Rotsakspuré
400 g palsternacka
400 g fast potatis
200 g morot
4 dl grädde
2 tsk salt

 

Sås:

2,5 dl matlagningsgrädde

1/2 burk soltorkade tomater

1/2 grönsaksbuljongtärning

Maizenaredning

salt & peppar

Tillagning

Skala rotfrukterna och skär dem i bitar.
Lägg dem tillsammans med grädden och salt i en kastrull.

Låt sjuda under lock tills rotfrukterna mjuknat, prova med sticka.

Mixa till en puré med en stavmixer. Skär kycklingfiléerna i breda skivor.

 

Skär upp ett snitt i filérna så det blir så breda som möjligt.

Lägg en sträng av färskosten i mitten och rulla sedan ihop.

Fäst en parmaskiva runt filérna och lägg i ugnssäker form.
Sätt in i mitten av ugnen 15-20 minuter, tills kycklingen är klar innuti.

 

Rör ihop alla ingredienser till såsen och tillsätt maizena för att få den lagom tjock, låt sjuda.

 

Lägg upp purén och kycklingfiléerna garnera med finhackade persilja.

Ingredienser

500 g tagliatelle
400 g kycklingfilé
salt
malen torkad ingefära
1 röd paprika
1 gul paprika
200 g färska champinjoner
1 kruka färsk basilika
2 klyftor vitlök
2 dl vitt vin
3 dl grädde
200 g Philadelphia-ost
1 msk potatismjöl
salt
vitpeppar

Tillagning

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Den ska vara al dente.
Skär kycklingfiléerna i centimeterstora bitar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg i kycklingen och dofta över salt och ingefära. Bryn kycklingen och lägg den sedan i en stor gryta.

Ansa och strimla paprikorna fint. Fräs dem i lite olivolja i stekpannan under omrörning så den blir mjuk utan att få färg. Lägg över i grytan.
Ansa champinjonerna och avlägsna fot och skinn, endast hattarna ska användas. Skiva tunt och tillsätt till grytan. Repa bladen från basilikan, spara några toppar till garnering. Hacka basilikan grovt och tillsätt till grytan.

Pressa vitlöken över och tillsätt vitt vin och grädde. Rör om och koka upp. Låt sjuda 5 minuter. Rör ner Philadelphia-osten och tillsätt potatismjölet utrört i lite kallt vatten under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar.

Tillsätt pastan och blanda väl.  Lägg upp på tallrikar och garnera med basilikatoppar. Servera.