Ribs i ugn

Ingredienser: 

1kg - 2kg revbensspjäll tjocka

 

 

Marinad/Glaze: 

2 dl tomatpure

3 msk vatten

0.5 dl raps olja

0.5 dl flytande honung

2 tsk chilipulver

2 klyftor pressad vitlök

2 krm salt

2 krm svartpeppar

 

Pommes eller valfritt tillbehör.

 

Brunsås kan göras till

1 dl Sky från revbensspjäll

2 dl matlagningsgrädde

svartpeppar & salt efter smak.

Tillagning: 

Lägg revbensspjällen i en ugnsäker form och sätt in i ugnen på 150 grader.

Tillagas i ca 2h tills dom är möra. Vänd på steken efter ca 1h.

 

Gör medans marinaden/glazen genom att blanda ihop ingredienserna.

 

Tag ut ur ugnen och skiva upp efter menen i skivor. Gnid in skivorna med glazen och häll i allt så hela såsen får ugnskonsistens.

Detta kan sedan få marinera någon timme eller till nästa dag men går även göra direkt.

Ställ ugnen på 225 grader och kör dem i ca 15min.

 

Förslagsvis görs strips eller liknande i ugnen samtidigt med varmluft,