Rotfruktsgratäng

Ingredienser: 

3 dl grädde

1 klyfta vitlök

1 tsk salt

2 st morötter

1 st palsternacka

3 st potatisar

1 st bit rotselleri

0.5 st purjolök

1 tsk timjan

1/2 - 1 msk fransk senap

2-3 dl riven västerbottenost

Tillagning: 

Värm ugnen till 220 grader.

 

Skala och riv rotfrukterna grovt.
Koka upp grädden med pressad vitlök, salt och peppar.
Lägg i de rivning rotfrukterna och låt koka på svag värme ca 15 min.
Rör om försiktigt då och då så det inte fastnar i botten.

 

Lägg i ost och senap (spara lite ost till garnering) och låt koka i ca 5 min till.

Smaka av och häll upp i små smorda formar eller en stor gratängform, lägg resten av osten överst

Grädda i ugnen på 220 grader i ca 15 min.

 

Låt vila i 10 min före servering och garnera med en kvist färsk timjan.