
Rotfruktsgratäng
Ingredienser:
3 dl grädde
1 klyfta vitlök
1 tsk salt
2 st morötter
1 st palsternacka
3 st potatisar
1 st bit rotselleri
0.5 st purjolök
1 tsk timjan
1/2 - 1 msk fransk senap
2-3 dl riven västerbottenost
Tillagning:
Värm ugnen till 220 grader.
Skala och riv rotfrukterna grovt.
Koka upp grädden med pressad vitlök, salt och peppar.
Lägg i de rivning rotfrukterna och låt koka på svag värme ca 15 min.
Rör om försiktigt då och då så det inte fastnar i botten.
Lägg i ost och senap (spara lite ost till garnering) och låt koka i ca 5 min till.
Smaka av och häll upp i små smorda formar eller en stor gratängform, lägg resten av osten överst
Grädda i ugnen på 220 grader i ca 15 min.
Låt vila i 10 min före servering och garnera med en kvist färsk timjan.