Saffransskorpor med vit choklad och mandel

Ingredienser: 

2 ägg

1 dl socker

1 dl muscovadosocker

1 kuvert saffran

1 tsk ekologiskt vaniljpulver

100g smör, rumstempererat

100g vit choklad

1 dl mandel

1 tsk bakpulver

5 1/2 dl vetemjöl

1 nypa salt

Tillagning: 

Mortla saffran med en tsk av sockret.
Vispa ägg, socker och vaniljpulber fluffigt och tillsätt saffranet.
Hacka chokladen och mandeln grovt och rör ihop med det mjuka smöret.

 

Vispa ihop äggvispet och smörblandningen.
Sikta i bakpulvret, mjölet och saltet. Rör ihop till en deg.

 

Dela degen i två och platta ut till två längder på en bakplåt med bakplåtspapper.

Grädda i 200 grader i 15min


Ta ut plåten och skär längderna i ca 1cm breda skorpor. Lägg ut skorporna på plåten och sätt in i ugnen. Stäng av ugnen och ställ ugnsluckan på glänt. Låt plåten stå i ugnen tills den är helt sval och skorporna har torkat till spröda små saker.