Saffransskorpor med vit choklad och mandel

Ingredienser: 

2 ägg

1 dl socker

1 dl muscovadosocker

1 kuvert saffran

1 tsk ekologiskt vaniljpulver

100g smör, rumstempererat

100g vit choklad

1 dl mandel

1 tsk bakpulver

5 1/2 dl vetemjöl

1 nypa salt

Tillagning: 

Mortla saffran med en tsk av sockret.
Vispa ägg, socker, muscovadosocker och vaniljpulver fluffigt.

Vispa i saffranet.


Hacka chokladen och mandeln grovt och rör ihop med det mjuka smöret.

Vispa ihop äggvispet och smörblandningen.


Sikta i bakpulvret, mjölet och saltet. Rör ihop till en deg.

 

Dela degen i två och platta ut till två längder, ca 8 cm bred 1.5 cm tjock, på en bakplåt med bakplåtspapper.

Grädda i 200 grader i ca 15min. Beroende på hur tjock de är kan någon extra minut behövas.


Ta ut plåten och skär längderna i ca 1cm breda skorpor. De kommer fortfarande vara rätt mjuka när detta görs. Skär därför med försiktighet så de inte går sönder.

 

Lägg ut skorporna med mellanrum på plåten och sätt in i ugnen igen. Stäng av ugnen och ställ ugnsluckan lite på glänt. Låt plåten stå i ugnen tills den är helt sval och skorporna har torkat till spröda små saker. Viktigt att inte sätta in dem i burk förän de svalnat helt annars blir de mjuka.