Schlabang

Ingredienser: 

Rulltårtsbotten
3 st ägg
1.5 dl socker
5 msk potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver


Smörkräm
100 gram smör
0.75 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 st äggulor

 

Övrig fyllning
Grön marsipan, ska täcka en långpanna.
3 dl grädde

2 "raka" bananer
Ev krossad choklad till garnering

Tillagning: 

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa först ägg och socker och blanda sedan ner resten av ingrediensern till botten.
3. Bred ut degen på ett bakplåtspapper och grädda i 5 minuter.
4. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper med socker och spara bakplåtspappret som kakan gräddats på.
5. Rör ihop smörkrämen och bred den på kakan.
6. Kavla ut marsipanlocket så att den får samma storlek som rulltårtan genom att mäta med bakplåtspapperet och lägg den på smörkrämen.
7. Vispa grädde och bred på marsipanlocket. Skala två bananer och lägg dem längs ena långsidan. Rulla försiktigt ihop kakan. Om det finns grädde kvar kan den bredan över kakan tilsammans med krossad choklad.