Sommarrulle

Ingredienser: 

Botten:

6 st äggvitor

4 dl strösocker

3 dl kokosflingor, 2 1/2 + 1/2 dl

0,5 dl majsstärkelse

0,5 dl marsánpulver för kokning

 

Fyllning:

3 dl vispgrädde

1 dl limecurd eller lemoncurd

500 g jordgubbar

125 g röda vinbär

200 g bigarråer

 

Garnering:

florsocker

bär

choklad

Tillagning: 

1. Ugn: 175 grader. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt strösockret under tiden du vispar. Vispa till en blank och fast marängsmet. Blanda kokosflingorna med majsstärkelse och marsánpulver och vänd ner i marängsmeten med en slickepott.


2. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut täta långa ränder på en plåt med bakplåtspapper, som bildar botten till sommarrullen. Strö över 1/2 deciliter kokosflingor. Grädda botten i mitten av ugnen, cirka 25 minuter, i 175 grader.


3. Låt botten svalna på papperet på ett bakgaller. Vänd upp den på ett nytt papper, så att undersidan kommer överst. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet. Vispa grädden tjock och blanda med limecurd. Bred över botten. Skär hälften av jordgubbarna och urkärnade bigarråerna i bitar och fördela över grädden. Strö över några av vinbären. Låt botten ligga 5 minuter med fyllningen så är den lättare att rulla ihop.


5.Rulla ihop botten från långsidan som en rulltårta. Lägg över på ett avlångt fat och sikta över florsocker. Garnera med resten av bären.