
Sötsur kyckling
1 kg kycklingfilé
3 msk japansk soja (Kikkoman)
2 tsk bakpulver
1 msk majsstärkelse
1 msk farinsocker eller strösocker
Salt & peppar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 zuchini
1 rödlök
1 zucchini
Olja till stekning
Sötsur sås:
1 dl sweet chilisås
1/2 dl kinesisk soja
2 msk majsstärkelse
1 kycklingbuljongtärning (löses upp i 1,5 dl kokhettvatten)
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk farinsocker eller strösocker
Skär kycklingen i tunna strimlor.
Marinera med farinsocker, soja, majsstärkelse, bakpulver, salt och peppar.
Skala och skär löken i smala klyftor, skär paprikan och zucchinin i bitar.
Ställ åt sidan.
Lös upp buljongtärningen i 1,5 dl kokt vatten.
Blanda samtliga ingredienserna till såsen i en skål.
Hetta upp en stekpanna eller wok med oljan och stek kycklingen på hög värmen, kycklingen ska stekas helt genomstekt.
Lägg kycklingen på en tallrik. Ställ åt sidan.
Fräs lök, zucchinin och paprika i samma stekpanna, fräs en stund tills de fått lite yta men inte för länge så de blir mjuka.
Vänd tillbaka kycklingen och häll över såsen, låt puttra på hög värmen tills såsen tjocknat något.
Servera med jasminris.