Sötsur kyckling

Ingredienser: 

750 g kycklingfilé
2 msk soja
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika

4 msk finhackad morot

2 skivade morötter

2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 vattenkastanjer

6 msk olivolja

Sötsur sås:

3 msk röd vinäger

1/2 tsk chilipulver

3 msk terriyakisås

3 dl grönsaksbuljon

Lite chiliflakes efter smak

2 tsk tomatpuré
2 msk olja
3 tsk potatismjöl utrört i lite vatten

Tillagning: 

Skär och hacka grönsakerna.

Dela kycklingfiléerna i tärningar.

Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök och lök. De ska inte ta färg.

Blanda ner kycklingen och bryn den på ytan.

I en annan kastrull bryn morötter, paprika och vatten kastanjer i olja.

Tillsätt buljongen kan behövas lite mer ska täcka grönsakerna.

Koka upp och tillsätt tomatpure, teriyaki, vinäger och kryddor.

Låt koka upp och häll sedan över kycklingen.
Låt grytan koka tills morötterna är mjuka. 

Red ihop såsen på slutet med potatismjöl och smaka av.

Servera med jasminris.