Stekt ris med kyckling

Ingredienser: 

250 gram kycklingfilé

3 dl ris, gärna basmatiris eller jasminris

2 st vitlöksklyftor

1-2 msk kinesisk soja

2 tsk strösocker

1/4 tsk vitpeppar

6 st körsbärstomater

1 knippe salladslök

250 gram gröna ärtor

3 st ägg, uppvispade

salt och peppar 

gurka, lime och japansk soja till servering 

Tillagning: 

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Koka ärtorna. 

Strimla kycklingen och hacka vitlöken fint.

Stek kycklingen och vitlök i en stekpanna/wokpanna i lite olja.

Rör ihop soja, socker och vitpeppar i en skål.

Tillsätt det kokta riset och sojaröran i kycklingen.

Blanda väl. Låt fräsa ihop några minuter.

Tillsätt kokta ärtor, strimlad salladslök och tomaterna.

Låt det bli varmt.

Hetta upp en stekpanna vid sidan om och stek dom uppvispade äggen i lite smör.

Salta och hacka sönder dom till småbitar.

Blanda äggen med det andra och servera med skivad gurka, lime och japansk soja.