
Stekt ris med kyckling
250 gram kycklingfilé
3 dl ris, gärna basmatiris eller jasminris
2 st vitlöksklyftor
1-2 msk kinesisk soja
2 tsk strösocker
1/4 tsk vitpeppar
6 st körsbärstomater
1 knippe salladslök
250 gram gröna ärtor
3 st ägg, uppvispade
salt och peppar
gurka, lime och japansk soja till servering
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Koka ärtorna.
Strimla kycklingen och hacka vitlöken fint.
Stek kycklingen och vitlök i en stekpanna/wokpanna i lite olja.
Rör ihop soja, socker och vitpeppar i en skål.
Tillsätt det kokta riset och sojaröran i kycklingen.
Blanda väl. Låt fräsa ihop några minuter.
Tillsätt kokta ärtor, strimlad salladslök och tomaterna.
Låt det bli varmt.
Hetta upp en stekpanna vid sidan om och stek dom uppvispade äggen i lite smör.
Salta och hacka sönder dom till småbitar.
Blanda äggen med det andra och servera med skivad gurka, lime och japansk soja.