Stekt torsk med citronsås

4 port
Ingredienser: 

4 st torskfiléer

2 dl lätt créme fraiche

3 dl matlagningsgrädde

1 grönsaksbuljongtärning

2 msk citronsaft

1 tsk citronskal 

Maizena redning

Citronpeppar

12 potatisar

Tillagning: 

Såsen:

1. Pressa ur saft från en citron och riv av skalet på ett rivgärn.

2. sätt i en kastrull tillsammans med grädden och créme fraichen, samt buljongtärningen. 

3. Låt skjuda upp och tillsätt maizena vit redning för önskad tjocklek.

 

Fisken:

Stek torskfiléerna i riktligt med smör så de får en gyllene yta samt strö över citronpeppar för mer smak.

 

Potatisen:

Skiva potatisen i bitar och koka tills de är nästan klara ca 10 min.

Skölj potatisen i kallt vatten tills den svalnat och stek sedan bitarna i smör tills gyllenbruna.