Tagliatelle med krämig kycklingsås

Ingredienser: 

500 g tagliatelle
400 g kycklingfilé
salt
malen torkad ingefära
1 röd paprika
1 gul paprika
200 g färska champinjoner
1 kruka färsk basilika
2 klyftor vitlök
2 dl vitt vin
3 dl grädde
200 g Philadelphia-ost
1 msk potatismjöl
salt
vitpeppar

Tillagning: 

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Den ska vara al dente.
Skär kycklingfiléerna i centimeterstora bitar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg i kycklingen och dofta över salt och ingefära. Bryn kycklingen och lägg den sedan i en stor gryta.

Ansa och strimla paprikorna fint. Fräs dem i lite olivolja i stekpannan under omrörning så den blir mjuk utan att få färg. Lägg över i grytan.
Ansa champinjonerna och avlägsna fot och skinn, endast hattarna ska användas. Skiva tunt och tillsätt till grytan. Repa bladen från basilikan, spara några toppar till garnering. Hacka basilikan grovt och tillsätt till grytan.

Pressa vitlöken över och tillsätt vitt vin och grädde. Rör om och koka upp. Låt sjuda 5 minuter. Rör ner Philadelphia-osten och tillsätt potatismjölet utrört i lite kallt vatten under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar.

Tillsätt pastan och blanda väl.  Lägg upp på tallrikar och garnera med basilikatoppar. Servera.