Ugnsbakad sötpotatis med kycklingröra och rostade kikärtor

4 st
Ingredienser: 

4 st sötpotatis(ar)
2 st kycklingfilé(er)
1 dl kikärtor, kokta
2 dl crème fraiche
1 påse färsk bladspenat, en näve

 

extra tillägg i röran om man vill

1 gul lök

1 paprika

 

Tillagning: 

Rosta kikärtorna och ugnsbaka potatisen:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär potatisen mitt itu på längden.
3. Blanda olja med salt och svartpeppar efter smak.
4. Pensla potatisarna med oljan, även skalet.
5. Skölj kikärtorna med kallt vatten och häll sedan på en plåt med bakplåtspapper.
6. Ringla över olja över kikärtorna och strö över paprikapulver (fungerar även med chilipulver om man har det hemma).
7. Rosta kikärtorna tillsammans med potatishalvorna i ca. 25 - 30 minuter.

 

Kycklingröran:

1. Skär kycklingen i små bitar.
2. Stek sedan på medelhög värme tills den är genomstekt.
3. Blanda créme fraiche, salt och svartpeppar i en bunke.
4. Blanda ner den stekta kycklingen i bunken och tillsätt spenaten.

Ev. hacka och stek löken samt paprikan, rör ner i kycklingröran.

 

Garnering:

1. Gröp ur mitten av potatishalvorna och tillsätt kycklingröran.
2. Toppa med de rostade kikärtorna och lite hackad spenat.