Världens godaste vaniljbullar

Ingredienser: 

ca 8-10 dl vetemjöl
250 g kesella

2 dl vispgrädde

1/2 dl mjölk
1 paket jäst
100 g smör
1 tsk salt

1 dl socker

2 msk vanlij socker
1 ägg till att pensla på

 

Fyllning:
Smör
Marzansås

Tillagning: 

Sätt ugnen på 200 grader
Smält smöret
Smula jäst i en stor bunke
Häll sedan på salt och socker, rör om tills jästet löses upp och blir rinnigt.
Tillsätt grädde och mjölk i de smälta smöret, låt bli fingervarmt.

Häll över smör, mjölk och gräddblandningen på jästet.
Tillsätt kesella och rör om. 
Tillsist tillsätt mjöl, rör om noga.

Låt jäsa i ca 40 min.

Kavla ut degen
Bre på en klick smör och sedan marzansåsen.
Dela upp i bitar och lägg på plåten i bullformarna. 
Låt sedan jäsa i 20 - 25 minuter.

Pensla sedan på ett uppvispat ägg.

Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.