
Vegetarisk Lasagne
Ingredienser:
Tomatsås
1 schalottenlök och en gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk olivolja
1 zucchini
Champinjoner
Paprika
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
Soltorkade tomater
Ostsås
7dl mjölk
0.5 dl riven västerbotten
1 dl riven mozzarella
3 msk mjöl
salt och peppar
Tillagning:
Sätt ugnen på 225ºC.
Skala och skiva eller hacka lök och vitlök.
Fräs löken i oljan.
Stek champinjonerna.
Stek och koka zucchinin och paprika.
Tillsätt tomaterna och socker.
Låt det koka ihop 5-10 minuter.
Koka ihop ostsåsen.
Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form.
Varva plattorna med tomat- och ostsås.
Spara lite av den vita såsen och bred över.
Strö gärna på lite riven mozzarella
Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
Servera lasagnen med en blandad sallad och ruccola.