Vegetarisk Lasagne

Ingredienser: 

Tomatsås

1 schalottenlök och en gul lök
1 klyfta  vitlök
1 msk olivolja
1 zucchini
Champinjoner
Paprika
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
Soltorkade tomater

 

Ostsås

7dl mjölk
0.5 dl riven västerbotten
1 dl riven mozzarella
3 msk mjöl
salt och peppar

Tillagning: 

Sätt ugnen på 225ºC.

Skala och skiva eller hacka lök och vitlök.

Fräs löken i oljan.

Stek champinjonerna.

Stek och koka zucchinin och paprika.

Tillsätt tomaterna och socker.

Låt det koka ihop 5-10 minuter.

Koka ihop ostsåsen.

Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form.

Varva plattorna med tomat- och ostsås.

Spara lite av den vita såsen och bred över.

Strö gärna på lite riven mozzarella

Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.

Servera lasagnen med en blandad sallad och ruccola.