Yakiniku

Ingredienser: 

500g biff/lövbit/entrecote

1/2 purjolök

2 msk maizena mjöl

1 dl vatten

 

Marinad

1 vitlöksklyfta

1/2 dl sweet chilisås

2 msk olivolja

1 msk flytande honung

1/2 dl japansk soja

1/2 tsk malen ingefära

1 msk kalvfond

1 dl teriyakisås

 

Tillagning: 

Gör gärna marinaden och marinera köttet kvällen innan.

Börja med att blanda samtliga ingredienser till marinaden.
Strimla biffen ganska tunt och blanda med marinaden, lägg i kylen.

 

Strimla purjolöken och stek i lite olja tills den blivit mjuk.
Tillsätt köttet med all marinad och stek på hög värme i ca 4-5 min.

Mät upp vattnet i ett glass och tillsätt maizena och rör om så det blandas väl. 

Tillsätt till köttet och rör om väl, låt koka upp så såsen blir tjock.
Servera med nykokt ris.