
Yakiniku
Ingredienser:
500g biff/lövbit/entrecote
1/2 purjolök
2 msk maizena mjöl
1 dl vatten
Marinad
1 vitlöksklyfta
1/2 dl sweet chilisås
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
1/2 dl japansk soja
1/2 tsk malen ingefära
1 msk kalvfond
1 dl teriyakisås
Tillagning:
Gör gärna marinaden och marinera köttet kvällen innan.
Börja med att blanda samtliga ingredienser till marinaden.
Strimla biffen ganska tunt och blanda med marinaden, lägg i kylen.
Strimla purjolöken och stek i lite olja tills den blivit mjuk.
Tillsätt köttet med all marinad och stek på hög värme i ca 4-5 min.
Mät upp vattnet i ett glass och tillsätt maizena och rör om så det blandas väl.
Tillsätt till köttet och rör om väl, låt koka upp så såsen blir tjock.
Servera med nykokt ris.